Grondlegger

Bert
Spaak

Grondlegger Melkhuisje Masters

Zijn droom was werkelijkheid geworden

Zo trots al een pauw zat Bert Spaak een jaar geleden tijdens de eerste editie van de Melkhuisje Masters op het terras van het Tennisplein. Na drie jaar overleggen, lobbyen, financiers aantrekken en medewerkers aansturen keek hij over de menigte en zag dat het goed was. Zijn droom van een kleinschalig tennistoernooi met topspelers op de banen van HLTC ’t Melkhuisje was werkelijkheid geworden.

Spaak, ondernemer in sport en media, stapte in 2015 naar ‘t Melkhuisje met zijn idee voor de Melkhuisje Masters. Een regionaal netwerkevenement met nationale uitstraling en internationale allure, met tennissers uit de wereld top50 die zich op het gravel van ’t Melkhuisje in Hilversum komen voorbereiden op de enige Grand Slam op gravel, het Frans Open op Roland Garros in Parijs. Zijn motto voor de Masters: een feest voor spelers en bezoekers.

Het bestuur van ’t Melkhuisje in de persoon van toenmalig voorzitter Harm-Jan van Pelt reageerde meteen razend enthousiast, ook de gemeente Hilversum en het Stadsfonds haakten met veel plezier aan. Twee jaar na de eerste contacten sloot Melkhuisje Masters-ambassadeur Robin Haase het toernooi op zaterdag 20 mei 2017 winnend af. Conclusie na drie dagen toptennis: de Melkhuisje Masters was inderdaad een feest voor spelers en bezoekers geworden.