Even voorstellen

De mannen die op ’t Melkhuisje de strijd tegen elkaar aanbinden, zijn van alle markten thuis. Robin Haase en Guillermo Garcia Lopez beschikken over veel ervaring; Nicolas Jarry is een rijzende ster, die onlangs in zijn eerste ATP-finale stond.

Het kwartet spelers – de laatste tennisser wordt vlak voor het event bekend gemaakt - staat garant voor spectaculair en hoogwaardig tennis. Ze maken allen deel uit van de top70 van de wereld. Daarbij komt dat ze zich bewust zijn van het feit dat ze ‘broodtennisser’ zijn en derhalve naast formidabel tennis ook garant staan voor een stukje show.

Niet alleen op de baan maar ook daar buiten. Een meet & greet, handtekeningen uitdelen, een interview of een praatje, niets is hen te veel gevraagd bij Melkhuisje Masters, het voorbereidingstoernooi op de Frans Open in Parijs.

Grappig dat internationaal gelouterde hoofdrolspelers op 17, 18 en 19 mei op een ‘kneuterig’ tennispark in een sfeervolle omgeving samenkomen. Serieus tegelijkertijd, want Roland Garros staat voor de deur en in de tennissport draait nu eenmaal alles om de vier Grand Slamtoernooien.

   Robin
Haase

Als het rondje voorstellen begint met Robin Haase dan is hij meteen ook de grootste publiekstrekker van Melkhuisje Masters. De Nederlandse nummer één is aan zijn veertiende profseizoen bezig maar heeft op zijn 31ste nog steeds honger naar de bal. Sinds september 2016 werkt hij met coach Raymond Knaap en doet dat naar eigen zeggen met volle tevredenheid.

De geboren Hagenaar die al enige jaren in Rotterdam woont, is vanaf het begin betrokken bij Melkhuisje Masters en greep in het openingsjaar ook de trofee. Robin vindt dat het Nederlandse tennis dit nieuwe evenement goed kan gebruiken en hij is dan ook ambassadeur van de ‘driedaagse’ op het lommerrijke park in Hilversum.

‘De combinatie van het kijken naar hoogstaand tennis en netwerken op een gezellig tennispark is een prachtige setting voor zowel de tennisliefhebbers als het bedrijfsleven. Na de geslaagde openingseditie denk ik dat ook deze keer alle ingrediënten aanwezig zijn voor een mooie driedaagse in Hilversum’, aldus de beste Nederlandse tennisprof van de laatste jaren.

   Guillermo
Garcia Lopez

De ‘Man van La Mancha’ behoort tot de Spaanse armada aan topspelers, die inmiddels de dertig is gepasseerd. Hij is generatiegenoot van onder anderen Rafael Nadal, Fernando Verdasco, Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo, Nicolas Almagro en David Ferrer en heeft er mede toe bijgedragen dat Spanje al zo’n twintig jaar tot de toonaangevende tennisnaties ter wereld behoort.

Garcia Lopez komt uit La Roda, de geboortestreek van Don Quichot van La Mancha, en is goed bevriend met Ferrero. Laatstgenoemde werd in Nederland vooral bekend als de Martin Verkerk-bedwinger in de finale van Roland Garros in 2003.

De 34-jarige Garcia-Lopez groeide vorig jaar uit tot de smaakmaker van Melkhuisje Masters 2017. Hij is een van de Spanjaarden die de top25 van de wereld wisten te bereiken. Daarnaast won Garcia-Lopez 5 ATP-titels en stond hij in vier finales.

Garcia-Lopez (34/ATP69) is een fervent aanhanger van FC Barcelona. Het is een stijlvolle speler die evenals vrijwel al zijn landgenoten op gravel is opgegroeid.

Nicolas
 Jarry

De boomlange Chileen is bezig aan een opmars in het profcircuit. In de maand februari haalde Jarry bij Zuid-Amerikaanse ATP-toernooien achter elkaar een halve en een hele finale en die prestaties zetten hem op het spoor richting top50. Je kunt wel stellen dat hij daar zijn doorbraak beleefde in zijn carrière, die in 2016 stagnatie vertoonde toen hij zijn pols brak en een operatie noodzakelijk was.

Door zijn geweldige opslag staat hij ook bekend als het ‘Servicekanon uit Santiago’. Jarry is pas 22 jaar en heeft nog een lange loopbaan voor zich.

Hij komt uit een tennisfamilie, hoewel zijn beide ouders uitblonken in volleybal. Maar zijn grootvader (Jaime Fillol) en zijn oudoom (Alvaro Fillol) timmerden als tennissers in de tijden van Tom Okker behoorlijk aan de weg.

Jarry treedt in Hilversum in de voetsporen van zijn oudoom Alvaro die in de jaren zeventig deelnemer was aan de Dutch Open op ’t Melkhuisje. Let op het Servicekanon uit Santiago dat in elk geval voor spektakel zorgdraagt.

 Alexander
Bublik

Show en spektakel zijn verzekerd met deze wervelende bonestaak uit Kazachstan. Daar komt Alexander Bublik overigens oorspronkelijk niet vandaan. De pas twintigjarige Kazach is geboren in Gatchina, in de omgeving van Sint Petersburg. Een echte Rus die echter in eigen land te weinig ondersteuning kreeg qua tennisopleiding en zich daarom met zijn familie vestigde in Kazachstan.

Hij staat bekend om zijn imitaties van andere spelers en is een wervelwind op de baan. Daarbij wil de concentratie nog weleens onder druk komen te staan. Maar dat de Showman uit Sint Petersburg naast entertainment uitstekend tennis tentoonspreidt, staat buiten kijf.

Bublik drong vorig jaar, op negentienjarige leeftijd, al door tot de top100 (ATP95) van de wereld. Dit voorseizoen stokte de progressie door een enkelbreuk. Die liep de 1.96 meter lange coming man begin maart op in de kwalificaties voor het Masters toernooi van Indian Wells.

Inmiddels is hij hersteld en richting Roland Garros moet hij veel wedstrijden in de benen krijgen. Melkhuisje Masters paste daarom heel goed in zijn schema richting Parijs. Daar moet hij al in de kwalificaties aan de bak want zijn ranking is door de enkelblessure uiteraard niet positief beïnvloed. Bublik neemt momenteel de 141ste positie in en is van plan daar heel snel verandering in te brengen.

Aan Haase, Jarry en Garcia-Lopez heeft hij geduchte tegenstanders, die allen uitstekend op gravel uit de voeten kunnen.